Redenen om je administratie op orde te brengen

Als ondernemer weet je dat het bijhouden van je administratie verplicht is. Je moet alle documenten 7 jaar bewaren. En als er een controle van de Belastingdienst plaatsvindt, zul je je complete administratie moeten kunnen overhandigen. Maar naast het feit dat het verplicht is om je administratie bij te houden, heeft het ook nog eens voordelen voor je bedrijf. Toch zijn er veel ondernemers waarbij de administratie een zooitje is. En dat is jammer! Hierdoor loop je namelijk een aantal belangrijke voordelen mis. In deze blog zetten we een aantal redenen voor je op een rijtje waarom het zeker de moeite waard is om je administratie op orde te brengen. En wil je je administratie op orde laten brengen en bij laten houden door een professionele accountant? Dan kun je terecht bij Doomen & Quist.

Het scheelt tijd

Het op orde brengen van je administratie kan je tijd schelen. Als het weer tijd is voor het doen van de belastingaangifte, zul je alle stukken moeten zoeken en verzamelen. En dat is een heel tijdrovend klusje als je administratie een grote chaos is. Daarentegen is het invullen van de belastingaangifte een stuk sneller gebeurd als je je administratie netjes hebt bijgehouden. Dit betekent namelijk dat je al je stukken meteen bij de hand hebt. Je hoeft niks meer te zoeken en kunt zo bij al je gegevens. En dat scheelt je tijd!

Het sturen van je bedrijf

Daarnaast is je administratie ontzettend handig voor het sturen van je bedrijf. Als je administratie netjes en up-to-date is, weet je precies hoe je ervoor staat. Hoeveel klanten je hebt, hoeveel van die klanten nog facturen moeten betalen, hoeveel jij zelf nog moet betalen en hoeveel omzet je hebt gedraaid. Deze inzichten kunnen je helpen bij het nemen van belangrijke beslissingen. Kun je een specifieke investering doen? Heb je nog geld over om extra te investeren in een marketingcampagne? Dit helpt je om weloverwogen beslissingen te nemen en te zorgen voor een hoger rendement.

Het scheelt geld

Ook kan het je geld schelen om je administratie op orde te brengen. Dit komt doordat je inzicht krijgt waar de knelpunten zitten, en waar je dus geld kunt besparen. Daarnaast voorkom je boetes van de Belastingdienst. Als je bij een controle niet je volledige administratie kunt laten zien, zal de Belastingdienst zelf een inschatting maken van je omzet en winst. En die kan wel eens nadelig voor je uitpakken.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Show Buttons
Hide Buttons